20/12/09

Σας ευχόμαστε Ευλογημένα Χριστούγεννα πλημμυρισμένα με το γλυκό φως της Βηθλεέμ



Η αλήθεια την οποία διακηρύσσει επίμονα η χριστιανική πίστη είναι ότι «ο Θεός αγάπη εστί». Αυτή την εκπληκτική πραγματικότητα τονίζει με πασίχαρο τρόπο η εορτή των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα επαναφέρουν πανηγυρικά στη σκέψη και στη συνείδησή μας τη συνταρακτική έκφραση της αγάπης του Θεού, που τη συνοψίζει ο βιβλικός στίχος: «Έτσι φανερώθηκε η αγάπη του Θεού σε μας: Απέστειλε τον Υιό Του τον μονογενή στον κόσμο, για να ζήσουμε δι’ Αυτού».
Με την είσοδο του Θείου Λόγου στην ιστορική πορεία της ανθρωπότητος η αγάπη του Θεού αποκαλύπτεται με τον πιο δυνατό τρόπο: «ενσαρκώνεται». Με την ενανθρώπησή Του, ο Υιός του Θεού προσλαμβάνει ολόκληρη την ανθρώπινη φύση, στην πνευματική και υλική της υπόσταση. Την αναπλάθει. Το γεγονός αυτό παραμένει η ρίζα της χριστιανικής αποκαλύψεως, που τροφοδοτεί κάθε άλλη χριστιανική πρόταση και αξία.
Η συγκεκριμένη ετούτη φανέρωση της αγάπης του Θεού «εν σαρκί» συνιστά την ειδοποιό διαφορά της χριστιανικής πίστεως: Ο Θεός, ο Δημιουργός και Κύριος του σύμπαντος δεν είναι μια απρόσωπη ενέργεια, σοφία, δύναμη, κάτι που η ανθρώπινη σκέψη θα μπορούσε να υποπτευθεί και να προσεγγίσει με τις νοητικές ικανότητες του εγκεφάλου. Είναι ένας Θεός προσωπικός, που αγαπά, που αποκαλύπτεται στον άνθρωπο, που βρίσκεται σε συνεχή σχέση μαζί του. Μια σχέση που γίνεται αισθητή από ολόκληρη την ανθρώπινη ύπαρξη. Ο Θεός της αγάπης δεν εγκατέλειψε τον κόσμο τον οποίο θανατώνουν ο εγωισμός και το μίσος. Κινείται ανάμεσά μας, μέσα στις πολύβοες πολιτείες μας, στην έρημο της μοναξιάς μας, μεταγγίζοντας δύναμη αγάπης, χαρίζοντας νόημα και πληρότητα στη ζωή.
Αναστασίου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας
«Θεός εφανερώθη εν σαρκί»

5/12/09

Προσεχείς Εκδηλώσεις



1. Στις 17 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Πέμπτη, θα έχουμε Θεία Λειτουργία και μετά συνάντηση των μελών μας, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καισαριανής (απέναντι από το τέρμα του λεωφορείου 224).

2. Στις 23 Ιανουαρίου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 5μμ στο ξενοδοχείο Εσπέρια στην οδό Σταδίου, θα έχουμε την ετήσια εορταστική μας εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας. Τιμή πρόσκλησης 25 ευρώ. Οι προσκλήσεις είναι περιορισμένες και μπορείτε να τις προμηθεύεστε από τα μέλη του Συμβουλίου μετά τις 17 Δεκεμβρίου.

3. Την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα (από Φεβρουάριο έως και Ιούνιο εκτός Απριλίου) και από 4 έως 6 μμ θα έχουμε συναντήσεις των μελών μας στο γραφείο του Συνδέσμου μας, Παρνασσού 2, 4ος όροφος. Την πρώτη Τρίτη του Φεβρουαρίου (2/2/2010) θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την πρώτη Τρίτη του Μαρτίου (2/3/2010) ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών που θα παρευρεθούν.

4. Τη 19η Φεβρουαρίου 2010, ημέρα Παρασκευή, εορτή της Αγίας Φιλοθέης, προστάτιδας του Συνδέσμου μας, θα παρακολουθήσουμε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Φιλοθέης, στην Εκάλη. Αναχώρηση από το άγαλμα Κολοκοτρώνη, στην οδό Σταδίου, στις 7:30πμ.

5. Στις 12 Μαρτίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 3μμ. θα αναχωρήσουμε από την οδό Σταδίου (Παλαιά Βουλή, άγαλμα Κολοκοτρώνη) για να παρακολουθήσουμε τους Δ' Χαιρετισμούς σε μοναστήρι της Αττικής.

6. Στις 29 Μαΐου 2010, ημέρα Σάββατο, προγραμματίζουμε ημερήσια εκδρομή. Ενημέρωση για λεπτομέρειες σχετικά με την εκδρομή, θα γίνει στα μέλη μας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.